Arad

1 - 5 din 5
1 - 5 of 5
Covăsinţ, Arad, România
„Veșnicia s-a născut la sat.” (Lucian Blaga) Atunci când dorințele ne devin realitate, este destul de anevoios să găsim cele mai profunde cuvinte pentru a reda intensitatea sentimentelor de bucurie care ne încearcă. După cum unii dintre dumneavoastră, probabil, știți, în urmă cu câțiva ani, mi-am descoperit pasiunea pentru explorarea istoriei locurilor natale și, implicit, pentru cercetarea etnografică în acest perimetru. Așa am început să caut cu asiduitate costume populare specifice zonei, dar și diverse obiecte vechi. De altfel, începuse să mă fascineze tot ce avea legătură cu gospodăria țărănească de odinioară. Îmi permit să subliniez că accesul la aceste sacre comori mi-a fost facilitat, inițial, de moșnenirea populară spirituală pe care am primit-o de la familia mea și, treptat, mai mulți covăsînțeni s-au simțit chiar privilegiați să-mi doneze felurite obiecte, fiind conștienți de importanța conservării patrimoniului cultural/ etnografic al comunei. Prin urmare, am considerat că este absolut necesar ca, în locuința noastră, la Covăsînț, să amenajez un spațiu adecvat pentru expunerea și valorificarea culturală a obiectelor adunate – un muzeu etnografic. Vreau să specific că, pentru materializarea acestui obiectiv, m-am bucurat de permanenta susținere a familiei, care întotdeauna a dovedit o receptivitate sporită față de aspirațiile mele culturale. Acum, când unul dintre marile mele visuri a devenit realitate, sunt copleșit de o mulțumire sufletească incomensurabilă, mă simt împlinit pentru că toate acțiunile mele s-au convertit într-o punte culturală a generațiilor. Tot ce am realizat nu este din rațiuni politice, ci vizează exclusiv conservarea și promovarea valorilor culturale din localitatea natală Covăsînț. În ceea ce privește deschiderea muzeului, am refuzat inaugurarea artificială și protocolară în favoarea unei simplității autentice, care, nu întâmplător, se numără printre trăsăturile specifice țăranul român. Cei care ne vor trece pragul au prilejul să aștearnă câteva cuvinte de suflet în „CARTEA DE ONOARE” a muzeului. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a călăuzit fiecare pas în acest demers și, totodată, minunatei mele familii pentru susținere. Vă aștept cu drag să împărtășim miracolul cultural – puntea dintre trecut și prezent.
Strada Stupilor 5, Arad, România
Locația noastră este foarte primitoare , călduroasă si liniștitoare pentru oricine are nevoie de un moment de relaxare " ca la mama acasă " ! Meniurile noastre conțin o varietate mare de pizza la alegere pentru absolut toate gusturile ! Pe lângă acestea , No Stress vă pune la dispoziție o sala specială de evenimente (60 de persoane) , cu ring de dans , muzică pentru cele mai frumoase petreceri !
Bulevardul General Dragalina 18, Arad, România
Padam Bistro is a place with heart created by us for true foodies, who can really apreciate a gourmet meniu made with high quality handpicked ingredients for our original recipes. Especially, we make unique burgers which you cannot find anywhere else in the world.
Padam Bistro este un local cu suflet creat pentru adevaratii gurmanzi care apreciaza un meniu gourmet cu ingrediente alese special pentru preparate originale. Va oferim in primul rand burgeri absolut unici, creati de noi, pe care nu i gasiti in nici o alta locatie din lume.
Bulevardul Revoluției 86, Arad, România
Simply...the real donut shop !!
Foarte simplu...adevaratele gogosi glazurate cu ciocolata de cea mai buna calitate ! Plus altele...
Atrium Mall, Calea Aurel Vlaicu 12, Arad, România
O ocazie excelenta pentru a degusta preparatele noastre. Vă așteptăm cu drag