Cluj

1 - 20 din 26
1 - 20 of 26
Strada Kovács Dezső, Cluj-Napoca, Cluj, România
Club 30 Plus is possibly one of the oldest pub's in Cluj Napoca,we are trying to offer the public a various possibilities of socialising and having fun. 30 Plus was opend in June of 2001 and since then it's open non-stop.30 Plus is a place where the clients socialize,dance,sing,and have fun.
Clubul 30 Plus e poate unul dintre cele mai longevive localuri din Cluj, încercând să ofere publicului celui mai variat ceea ce caută de la un loc pentru socializare și distracție. 30 Plus a fost deschis in actualul format in iunie 2001,de cind functioneaza neintrerupt. 30 Plus e un loc unde clientii socializeaza,se distreaza, cinta, danseaza, intr-un cuvint se poarta natural. E un club fara fitze, unde fiecare client este apreciat pentru ceea ce este el si nu pentru felul in care este imbracat. Muzica pe care o promovam este muzica retro, pentru ca in muzica retro se vor regasi si cei de 20, 30, 40, 50,sau 60 de ani. Ascultand aceasta muzica nu se poate sa nu gasesti piese care sa-ti spuna ceva, sa-ti aduca aminte de cineva. Organizam saptaminal party-uri tematice in weekend, iar miercurea este zi de karaoke.De asemenea organizam petreceri pentru firme sau petreceri private.Locatia este amenajata in stil rustic, cu mult lemn ce confera o caldura avand ca si piesa de rezistenta un semineu functional langa care poti savura o bautura calda in lunile reci.
Strada Traian Vuia 248, Cluj-Napoca 400000, România
Restaurant.
Calea Victoriei 19, Turda 407405, România
Cauți ceva nou va așteptam sa ne treceri pragul!!! Aveți nevoie de o relaxare totala va așteptam cu drag!!! Singurul loc din oraș unde poti savura o narghilea ca la ea acasă!!! Si multe alte surprize va așteaptă la noi!!!!
Bulevardul 21 Decembrie 1989 82, Cluj-Napoca 400124, România
They say that in MaramureS the hosts are welcoming, the houses beautiful and the food - as much as you can carry with you. Whosoever comes upon Casa Maramureșeanǎ returns to their home delighted and recommends the place to everyone they know. Casa Maramureșeanǎ stands out with its good food whose fame has been heard of even across the borders. For the people of Maramureș, a hungry person is an unhappy person and so the Maramureș hosts will always be close to you ready to fill your plate again the moment you manage to finish your food.
Se spune cà În Maramures gazdele sunt primitoare, casele frumoase iar mancarea, cat poti duce. Cine Ajunge la Casa maramureseana se intoarce incantat si recomanda locul tuturor cunostintelor. Avantajul Casei Maramuresene este mancarea buna, careia i s-a dus zvonul si peste granitele tarii. Pentru maramureseni, un om flamand este un om nefericit, asa ca, gazdele vor fi intotdeauna in preajma ta, gata sa-ti umple farfuria din nou, in secunda in care ai reusit sa o golesti. Si, daca refuzi o noua portie, e posibil sa se simta jigniti. Asa ca, daca vii la casa Maramureseana, adu-ti pofta de mancare cu tine!
Strada Memorandumului 4, Cluj-Napoca 400000, România
Sultan Döner este un streetfod cu specific turcesc unde chifla si lipia este intotdeauna proaspata si calda , acestea fiind preparate pe loc in fata ta!
Bulevardul Eroilor 3, Cluj-Napoca 400000, România
SoupeR e un local din centrul Clujului care am deschis in 2013, unde gasești mâncare proaspătă și sănătoasă, la prețuri rezonabile. Clientela este formată, în marea ei majoritate, din corporatiști și oameni ocupați, care preferă mâncarea take away. La SoupeR, 70-80% dintre supe, sandwichuri si salate sunt vegetariene, iar meniul se îmbogățește și se diversifică zilnic, încercând să se adapteze cerintelor clientelei. Vrem să fundamentăm un brand, iar numele de Souper să devină sinonim cu mâncarea proaspătă și bună, la un preț accesibil. Teoria noastră este că în ziua în care nu îi satisfaci pe clienţi, în aceeaşi zi îi pierzi. Dispunem în prezent de un reţetar de peste 100 de supe. De asemenea, la fiecare două zile încearcăm să oferim clienţilor o supă tradiţională, supe condimentate, picante, mai dulci, pentru toate gusturile şi în primul rând să fie cât mai sănătoase Supele sunt făcute fără făină şi cât mai puţine care să conţină cartofi. Încercăm să folosim smântână vegetală şi să oferim supe pe care să le mănânce şi veganii.
Strada Avram Iancu 492-500, Florești 407280
Traditie si pasiune! Te asteptam zilnic in locatia noastra, care este amplasata la Vivo, Cluj Napoca. Cum ne gasesti? Simplu! Este locul care aduce in mijlocul Food Court-ului un pic din Italia. Fiind un restaurant cu specific meditereaneean, mancarurile pe care le vei gasi la Cibo, te invita sa faci o calatorie culinara in aceasta zona, cu accent pe Italia, tara pastelor si a pizzei. Produsele noastre sunt alese intr-un mod responsabil pentru a oferi gustul dominat de arome din trecut, din ingrediente si parfumuri vechi si mereu noi, amalgamate majestuos dintr-o portie de paste, parca din inima Italiei. Militam pentru preparate gatite pe loc! #cucinafresca
Strada Cardinal Iuliu Hossu 27, Cluj-Napoca 400000, România
Restaurant cu specific italian situat in centrul orasului Cluj Napoca in apropierea Parcului Central va oferim specialitati de peste proaspat ,paste ,pizza si deserturi siciliane
Strada Avram Iancu 421, Florești. Cluj, România
Restaurant L'Aperitivo Cu bucateria Romaniasca si Italiana va astept de marti pana duminica intru un ambient liniste si meniul alese ... Organizam zile de nastere...botezuri...si orice tip de eveniment capacitatea 80 de persoane ... meniul de la 65 RON In fiecare vineri a saptamani avem oserata cu muzica live de petrecere
Șaula, Cluj, România
Restaurant Andreiuta este la o mica distanță de Barajul de la Fantanele , este un restaurant micuț care încerca din toate punctele de vedere sa mulțumească clienții . Sus avem 3 camere , și baie la comun .
Bulevardul Eroilor 19, Cluj-Napoca 400000, România
It's all about Love.Peace.Coffee.
Coloram viata prin dragoste si atmosfera. Love.Peace.Coffee.
Sigma Shopping Center, Strada Republicii 109, Cluj-Napoca 400000, România
Restaurantul SUBWAY din Sigma Shopping Center te asteapta cu sandwich-uri preparate din ingredinte atent selectionate si legume proaspete.
Aleea Durgăului Nr. 7, Turda, Cluj, România
Roman occupation in Dacia , marks the beginning of a systematic exploitation of mining iron ore polymetallic gold , silver and salt in Transylvania. Salt exploitation in Roman times is probably ,but a clear evidence of this activity are lacking , it is conceivable that the great medieval and modern exploitation (until the first third of the twentieth century ) as the vaults in the old mines collapses , followed by appearance of salt lakes to be destroyed the marks of ancient mining (galleries , shafts , gears , etc. . ) .
Ocupaţia romană în Dacia, marchează începuturile mineritului sistematic pentru exploatarea fierului, a minereurilor polimetalice, a aurului, argintului şi a sării din Transilvania. Exploatarea sării în epoca romană este probabilă, însă dovezile certe privind această activitate lipsesc; nu este exclus ca marile exploatări medievale şi moderne (până în prima treime a secolului XX) ca şi prăbuşirile bolţilor în vechile ocne, urmate de apariţia lacurilor sărate să fi distrus urmele exploatărilor antice (galerii, puţuri, unelte,etc.). În anul 1876, galeria de trasaj a minei Ghizela a interceptat o lucrare miniera subterană despre existenţa căreia nu s-a ştiut nimic in momentul proiectării respective galerii. Exceptând perioada dacică şi cea a ocupaţiei romane, perioade pentru care nu există încă dovezi care să ateste existența unor exploatări de sare la Turda, considerăm că începuturile mineritului în sare, în sensul în care acest concept este definit în prezent, se situează în timp la nivelul secolelor XI – XIII. În anul 1075 cancelaria maghiară, intr-un document în care face referire la Transilvania, mentionează şi despre vama ocnelor de sare “la cetatea ce se cheamă Turda…în locul ce se cheamă in ungureşte Aranyas, iar în latineşte Aureus”. Primul document care vorbeşte în mod explicit de existenţa unei exploatări de sare la Turda este datat 1 mai 1271, fiind emis de cancelaria maghiară. Prin actul menţionat, se dăruia capitlului din Transilvania „ocna de sare de la Turda”. Ulterior, atât capitlul din Strigoniu, cât şi cel din Alba Iulia şi episcopul Transilvaniei căpătau privilegii pentru folosirea sării din Ocna din Turda. Documentele păstrate din secolele XIII – XVI care fac referire la exploatarile de sare de la Turda menţionează că ocnele de sare de aici au fost dispuse în microdepresiunea Băile Sărate şi pe versantul sud-estic al Văii Sărate. Camerele de exploatare au fost amplasate pe locaţiile actualelor lacuri sărate din perimetrele menţionate mai sus. În secolul al XVII-lea încep primele lucrări de exploatare a sării pe versantul NV-ic al Văii Sprite, materializate prin puţurile din cupola camerei “Terezia”. La puţin timp este deschisă şi mina “Sf. Anton”, perimetru în care activitatea de exploatare continuă până în prima jumătate a secolului XX. În raportul privind exploatarea salinelor din Transilvania întocmit la 16 august 1528 de Hans Dernschwam este prezentată situația în care se găsea cămara de la Turda. În calitate de trimis al casei Fugger pentru preluarea administraţiei cămărilor de sare din Transilvania, Dernschwam prezintă în raportul său problemele care trebuiau rezolvate în vederea unei organizări sistematice a exploatării, a sporirii producţiei de sare şi a comercializării ei pe piaţa internă, dar mai ales pe cea externă. Salina Turda, care la inceputurile ei a fost una dintre cele mai importante saline din Transilvania, incepe să decadă dupa 1840, datorită concurenţei tot mai puternice a salinei de la Ocna Mureş, ajungând să îndeplinească rolul unei rezerve a acesteia. După primul război mondial, exploatarea sării devine monopol de stat, dar declinul continuu al activitatii salinei de la Turda, datorat in principal productivitaţii scazute, a dus la inchiderea exploatatii in anul 1932. După inchidere, salina intră într-o perioadă de uitare, până in timpul celui de-al doilea razboi mondial când este folosită de populaţia oraşului ca adăpost antiaerian. După anul 1950 pâna in anul 1992, când a fost redeschisă pentru public ca obiectiv turistic, primii 500m ai galeriei de transport Franz Josef au fost utilizaţi ca depozit de brânzeturi. În anul 2008 salina intră într-un amplu proces de modernizare şi amenajare în cadrul programului PHARE 2005 CES infrastructură mare regională/locală, în valoare de 6 mil. euro, fiind redată circuitului turistic incepând cu luna ianuarie 2010. Starea excelentă de consevare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni un obiectiv turistic european sau chiar mondial, fac din Salina Turda un loc în care trecutul şi prezentul se intrepatrun
Turda, România
The camp is the largest camp Potaissa legion with long service life in Dacia. The long sides (north and south) of 573 m and the short (east and west) by 408 m, giant rectangle that describes it fort occupies an area of ​​23.37 ha. The orientation and position, the camp of the principal prescriptions Potaissa military technicians of the era in which it was built. Thus Decumani is oriented towards the highest (to the west) camp is located on a plateau protected from floods and torrents, but plenty of good close to a stream.
Castrul de la Potaissa este cel mai mare castru de legiune cu functionare indelungata in Dacia. Cu laturile lungi (de nord si sud) de 573 m si cele scurte (de est si vest) de 408 m, uriasul dreptunghi pe care-l descrie castrul ocupa o suprafata de 23,37 ha. Prin orientare si pozitie, castrul de la Potaissa respecta principalele prescriptii ale tehnicienilor militari din epoca in care a fost construit. Astfel poarta decumana este orientata spre zona mai inalta (spre vest); castrul se afla pe un platou, ferit de inundatii si de torenti, dar sufucient de aproape de un curs de apa. Platoul are pozitie dominanta asupra orasului antic si asupra teritoriilor din preajma (altitudine absoluta 375 m), fiind inaltat cu aproximativ 40 m, ceea ce permitea o buna vizibilitate din castru pana la distante apreciabile. Astfel, drumul spre Napoca putea fi urmarit din castru pana in dreptul actualului sat Aiton.
Strada Cometei 14, Cluj-Napoca 400000, România
CRAMA HAIDUCILOR este unicul restaurant din Cluj ideal pentru relaxare si explorare a bucatariei romanesti, locul care transforma vizitatorul grabit intr-un explorator al zestrei romanesti.Bucataria romaneasca este reprezentata in Cluj-Napoca, la cel mai inalt nivel, de restaurantul Crama Haiducilor. Aceasta locatie reuseste sa se impotriveasca prejudecatilor despre ceea inseamna un restaurant romanesc, adaptand ospitalitatea traditionala, la exigentele moderne ale industriei si la pretentiile consumatorilor experimentati. Inventivitatea si adaptabilitatea, si ele traditional romanesti, sunt furnizate corespunzator intr-o ambianta cu stergare, vase artizanale si lemn natur, dar la un standard cu care romanul nu prea este obisnuit. Ei bine, Crama Haiducilor este locul in care se poate sarbatori o onomastica, dar si organiza o intalnire de afaceri. Este potrivita atat clientului roman, cat si strainului care vrea sa aiba acces la spiritul gastronomic autohton. Ne vedem la masa?
Aleea Stadionului, Cluj-Napoca 400372, România
The tickets are already on sale for the festival Untold 2017. Over 11,000 subscriptions sold out instantly, and the organizers promised their registred fans another round of discounted subscriptions. The Festival will be held from 3 to 6 August 2017 and it is expected a large number of tourists visiting Cluj in that period.
Deja s-au pus în vânzare biletele pentru festivalul Untold 2017. Peste 11.000 de abonamente s-au epuizat instant, iar organizatorii promit fanilor o nouă tură de abonamente reduse în cel mai scurt timp. Festivalul va fi organizat în perioada 3 - 6 August 2017 şi se estimează un număr foarte mare de turişti care vor vizita Clujul în acea perioadă.
Strada Plopilor 64, Cluj-Napoca 400000, România
A new concept restaurant with food and drinks specially chosen for you! international menu!
Un concept nou de restaurant cu macare si bauturi special alese pentru tine! Meniu international
Sânpaul, Cluj, România
TGC is a Golf Club and Golf Course in Sanpaul, Cluj area, into an magnific area offering a challenging golf experience to all golfers and those who enjoy nature with the golf specific setup and quality. Friendly approach of all members makes all visitors feel welcome, receiving all support if they show the interest on the game.
TGC este Club si Teren de Golf in Sanpaul, jud. Cluj, intr-o locatie magnifica care ofera o experienta deosebita pentru jucatorii de golf si cei care se simt bine in natura cu amenajarile si calitatea oferita de un teren de golf. Atitudinea prietenoasa a tuturor membrilor clubului face ca toti vizitatorii sa se simta bineveniti, care vor primi indrumare in cazul in care sunt interesati de acest sport.
Piața Ștefan cel Mare 2-4, Cluj-Napoca 400000, România
Este un local familial cu specific spaniol. Se afla in incinta Operei Romane din Cluj Napoca, avand privilegiul unei locatii ultracentrale si tot o data oferind o ambianta intima. Preparatele culinare sunt gatite cu suflet chiar de catre patroni, iar vinul... este pur si simplu exceptional (vin de RIOJA - cea mai prestigiosa regiune viticola a Spaniei - la preturi modeste).
Calea Moților 131, Cluj-Napoca 400000, România
Servicii oferite: PICKUP si DELIVERY
Kebapci a apărut pe piaţă în 2014 şi oferă clienţilor servicii de o calitate superioară, produse proaspete, alese cu grijă. Pentru că suntem pe piaţă datorită clienţilor noştrii mulţumiţi, vă așteptăm cu păreri şi sugestii care ne vor ajuta să mergem şi mai departe.

Pages