Gorj

1 - 7 din 7
1 - 7 of 7
Calea Eroilor 22, Târgu Jiu, România
Terasa este conceputa ca un loc deschis, un spatiu in care se intalnesc lumina si caldura, pentru a crea o atmosfera primitoare. Spatioasa si eleganta, TERASA NEW EUROPE functioneaza si ca bar de zi, fiind decorul cel mai potrivit pentru discutiile de afaceri sau diversele intalniri intre cei care apreciaza tinuta unui local.
Strada Geneva 8, Târgu Jiu, Gorj, România
Muzeul Gorjului a luat naştere în oraşul de pe Jiu, la sfârşitul secolului al XIX-lea graţie unor oameni iubitori de cultură, al căror scop era ridicarea spiritualităţii gorjene. Instituţia se număra printre primele muzee din ţară şi îşi are originea în preocupările istorice ale aceluia care este fondatorul sau, institutorul Alexandru Ştefulescu (1856-1910), care în 1893 a întemeiat o colecţie istorică şi arheologică, a şcolii primare de băieţi din Targu-Jiu, unde funcţiona ca învăţător şi director. . Pasionat de istorie, de trecutul acestui judeţ numit pe bună dreptate istoric şi pitoresc, Alexandru Ştefulescu a strâns în jurul său oameni de cultură, care l-au ajutat şi susţinut în iniţiativele sale precum profesorul Iuliu Moisil, inginerul Aurel Diaconovici şi artistul plastic Vitold Rola Piekarski. Colecţiile particulare ale acestuia s-au adăugat colecţiei Ştefulescu, ce a constituit de fapt nucleul muzeului.Pentru amenajarea expoziţiei muzeale au fost puse la dispoziţie doua încăperi mari de la parterul Palatului Administrativ (construit între 1870-1875). După doi ani de la întemeiere colecţiile tinerei instituţii vor fi mutate în clădirea Gimnaziului (casele lui Codin Crăsnaru din strada Unirii), iar în 1898 muzeul şi-a găsit spaţiu în clădirea nouă a Gimnaziului Tudor Vladimirescu, în sala cea mare a etajului. În aprilie 1896 a apărut buletinul Publicaţiunile Muzeului Judeţean al Gorjului, tipăritură care s-a oprit la primul număr. Odată cu începutul secolului al XX-lea grupul principalilor animatori ai muzeului s-a destrămat, în 1910 stingându-se din viata Alexandru Ştefulescu. Muzeul n-a dispărut, anii războiului i-au pus însă în pericol existenţa, o parte din colecţie fiind înstrăinata sau distrusă. După război, piesele istorice rămase vor fi reorganizate într-o expoziţie la Liceul Tudor Vladimirescu. În 1925 din iniţiativa Ligii femeilor din Gorj şi a preşedintei acesteia Aretia Tatarescu, va fi deschisă o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unei clădiri destinata muzeului, proiect încredinţat arhitectului Iulius Doppelreiter, întocmit după arhitectura culei Crăsnaru din Groterea Gorj şi ridicat în Gradina Publică a oraşului Târgu-Jiu. Noul muzeu va fi inaugurat la 5 septembrie 1926 si va funcţiona aici pana în 1954, când datorita spaţiului insuficient pentru colecţii, muzeul s-a mutat într-un imobil naţionalizat (casele avocatului Bicescu) de pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 73. Către finele anului 1974 muzeului i s-a găsit o nouă clădire, care să-i găzduiască tot mai numeroasa colecţie, respectiv cea a fostului Palat Administrativ din str. Griviţei (azi Geneva) nr.8, local unde şi debutase ca instituţie în 1894. Din 1975 aici s-a reorganizat pe baze ştiinţifice noua expoziţie de istorie şi arheologie precum şi una de arte plastice. În 1996, secţia de istorie şi arheologie a Muzeului Judeţean Gorj şi-a luat numele lui Alexandru Ştefulescu, părintele istoriei Gorjului.
Târgu Jiu, Gorj, România
O locatie selecta, situata in centrul municipiului Targu Jiu, langa Teatrul Evira Godeanu! Sunteti primiti intr-o ambianta placuta, unde puteti petrece o seara minunata in compania prietenilor. Va punem la dispozitie o gama larga de produse de cafe-bar, de cea mai buna calitate. Va asteptam cu drag!
Strada Victoriei 137, Târgu Jiu, Gorj, România
Va așteptăm în fiecare zi intre orele 8:00/00:00 pentru a servi o cafea aromata și într-o ambianta plăcută..Vinerea dam startul distracției și facem o atmosfera cat mai plăcută în club intre orele 23:00/04:00 ... Va asteptam sa petrecem împreună și sa cunoașteți noi locuri , locația noastră deținând cafenea la parter si terasa iar la etaj club .
Mătăsari, Gorj, România
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005650218708
Strada Grigore Alexandru Ghica, Bumbești-Jiu, Gorj, România
Atmosfera la noi este relaxanta, un decor vintage, cu usi si geamuri aplicate pe pereti care parca provin din alt secol.Te invitatam alaturi de cei dragi intr-un ambient relaxant cu muzica buna si personal prietenos!
Strada 1 Decembrie 1918 39, Târgu Jiu, Gorj, România
AZ Fitness este cel mai nou club de fitness si culturism din Târgu Jiu. Clubul este dotat cu aparatura marca Precor USA.